Cum să avem o vacanță reușită în perioada sarcinii

Cum să avem o vacanță reușită în perioada sarcinii

13.09.2018 12:45

Călătoritul este o parte importantă din viața noastră pentru că ne relaxează și ne oferă experiențe noi, ceea ce înseamnă că este chiar recomandat în perioada sarcinii datorită stării de bine pe care o aduce. Dacă nu există complicații în timpul sarcinii, atunci restricțiile sunt destul de mici când vine vorba de călătorit. În articolul de astăzi, punctăm cele mai importante lucruri pe care să le iei în calcul atunci când te pregătești să pleci la drum alături de viitorul tău micuț.

Vacanța în al doilea trimestru

Fie că mergi cu avionul, fie cu mașina, cea mai avantajoasă perioadă pentru călătorit este trimestrul al doilea. Grețurile din primul trimestru pot transforma o vacanță într-una neplăcută, iar ultimul trimestru poate duce chiar la o naștere prematură.

 

Recomandarea medicului

Pentru un plus de siguranță este indicat să faci un control înainte să pleci într-o călătorie. Instrucțiunile medicului sunt extrem de importante, iar dacă nu există complicații, atunci te poți bucura în voie de zilele de vacanță.

 

Asigurare medicală

Atât pentru o călătorie în țară, cât și în străinătate, e bine să avem o asigurare medicală care să includă servicii pentru femei însărcinate. Pe lângă aceasta, o copie de pe actele dosarului medical, cât și numărul de telefon al medicului sunt, de asemenea, o necesitate. În cazul cazul în care se întâmplă ceva, doctorii care vor avea grijă de tine trebuie să fie informați cu privire la istoricul sarcinii tale.

 

Apă și alimente proaspete

În timpul sarcinii, corpul nostru este mult mai deshidratat, așa că sticla de apă nu trebuie să lipsească din nicio călătorie și nici fructele ori legumele proaspete. În plus, când nu cunoști locurile în care mergi este indicat să ai tot timpul în bagaj astfel de produse, pentru o siguranță mai mare. Nu știi cât de departe poate fi următorul magazin.

 

Produse de igienă

Noi, mămicile, știm că în perioada sarcinii avem sistemul imunitar scăzut și o sensibilitate mai mare a corpului, tocmai de aceea, suntem mai predispuse la infecții. Cel mai bine este să avem este la noi șervețele umede și geluri antibacteriene pentru a fi tot timpul pregătite. De asemenea, curățenia ar trebui să fie primul criteriu în funcție de care facem selecția cazărilor.

 

Mâncarea consumată în vacanță

Alimentele trebuie să fie preparate extrem de bine, mai ales când vine vorba de carne. Evităm din start fructele de mare crude și brânzeturile nepasteurizate. Folosește o aplicație precum TripAdvisor pentru a ști din timp recenziile locurilor în care alegi să mănânci. Evită pe cât de mult posibil să alegi restaurante la voia întâmplării. Cel puțin în perioada asta.

 

Îmbrăcăminte pentru vacanțe la mare

Dacă optezi pentru o vacanță la mare, nu uita de rochii, fuste vaporoase, maiouri și o pereche de încălțăminte cât mai comodă. De asemenea, nu uita crema cu protecție solară, ochelarii de soare și pălăria. Cu toate acestea, indiferent ce haine ori accesorii ai avea, evită intervalul orar – 11:00-16:00 – nu este deloc indicat să stai la soare.

 

Îmbrăcăminte pentru vacanțe la mare

Dacă, însă, alegi să mergi la munte, atunci tricourile, hanoracele și pantalonii comozi sunt mai mult decât suficiente. Nu te avânta în zone foarte abrupte, nu te îndepărta prea mult de cazare și taie de pe listă sporturile extreme. O plimbare la poalele munților și aerul curat vor fi elemente benefice pentru tine și cel mic.

 

În magazinul nostru, găsești o paletă variată de produse adaptate pentru fiecare mămică aflată la începutul sau la finalul sarcinii. Recomandările noastre din acest articol sunt costumul de baie întreg și hanoracul pentru sarcină și alăptare, realizat din bumbac. Te așteptăm și săptămâna viitoare cu un nou articol!

Postat în Articole De:
PINGUINII
Comentarii
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1 Articol(e)

Lidia

postat în 19.09.2018 22:11
Foarte util* Câmpuri Obligatorii