Povestea Pinguinii, probabil cel mai cool concept de magazin pentru familii simpatice din România

Povestea Pinguinii, probabil cel mai cool concept de magazin pentru familii simpatice din România

20.04.2018 15:47

Bună, sunt Manuela și vă urez bun venit în universul de lifestyle pentru familii simpatice, Pinguinii!

Sunt mama unui băiețel de doi ani și jumătate, Andi. El este muza proiectului Pinguinii și resortul meu de creativitate. L-am născut pe Andi când încă lucram în mediul corporate, ca director de marketing și relații publice. Odată cu venirea lui pe lume, prioritățile mi s-au schimbat. Valorile personale mi-au devenit mai clare și dorința de a avea un business propriu, creat fără compromis, în baza viziunii mele, într-un domeniu drag sufletului, a prins contur.

Am lucrat la planul Pinguinii un an și jumătate. Am știut din capul locului ce vreau: un proiect diferit, special, care să ofere experiențe unice oricui intră în contact cu noi. O afacere care să răspundă nevoilor mamelor și familiilor moderne. Un proiect relaxat și relaxant, prin intermediul căruia să ofer experiență de calitate în special mamelor, să fiu în contact permanent cu ele și să le pot pune în contact între ele, să le ajut să fie cea bună versiune posibilă a lor, pentru a crește copii fericiți.

Pinguinii răspund multor nevoi și întrebări, pe care eu însămi mi le-am pus în sarcină, de la „de unde pot să probez și să cumpăr haine de gravidă chic și de calitate”, la „cum îmi celebrez maternitatea și îmi exprim cu bucurie mândria de a fi mama”, „cum aduc împreună familia în mod creativ”, „ce fac pentru mine, ca mamă, în puținul timp liber pe care îl am”, „unde pot sa beau o cafea bună și să întâlnesc alte mame, cu copilul lângă mine, indiferent cât de mic este?”, „unde pot participa la cursuri și workshop-uri interesante din domeniul maternității”, „cum pot testa jucării trainince și baby-friendly”, „de unde cumpăr literatură pentru mame”?

De ce Pinguinii? Pentru că sunt simpatici. Fiindcă se unesc pe viață și își cresc puii împreună, ca familie, împărțindu-și egal responsabilitățile. Trăiesc în comunități, înființează chiar și creșe pentru pui. Fie că dansează, aluneca pe gheață, înoată sau se relaxează la soare, pinguinii sunt emblema celor care își cresc puii cu drăgălășenie.

„Lifestyle”? Da. Adică să trăim așa cum ne dorim, ca să fim fericiți: în mod plăcut, în conexiune cu ceilalți și cu un scop precis.

Sunt bucuroasă să anunț lansarea Pinguinii, proiect care are 4 dimensiuni:

pinguinii.com, magazin online cu haine și produse deosebite pentru gravide, bebeluși și membrii familiei

Ideea platformei online de lifestyle, www.pinguinii.com, care să celebreze mamele și să aducă familiile împreună într-un mod simpatic, mi-a apărut când am rămas însărcinată. Mi-a fost greu atunci să găsesc într-un singur loc produse eco-friendly, sănătoase, sigure, cu design interesant și mai ales cu stil pentru mine și familia mea. Odată cu venirea pe lume a lui Andi, evident că lucrurile au devenit complexe. Plaja de produse pe care le-am căutat s-a mărit considerabil. Iar timpul meu pentru cumpărături, tot mai scurt. Eram în căutare de produse vestimentare, sisteme de purtare, bijuterii, cadouri, jucării, accesorii, piese de design pentru camera copilului din materiale de calitate, trainice, testate anterior de părinți.

Concept Store în centrul Bucureștiului, care oferă gravidelor posibilitatea de a proba hainele

Concept store-ul Pinguinii e situat într-o zonă foarte ușor accesibilă din centrul Bucureștiului,  Dorobanți, și promite experiențe unice de shopping: gamă largă de haine de gravidă și alăptare, chic și de calitate, beneficiul de a putea proba hainele înaintea achiziției, consiliere în crearea garderobei capsulă a mamei, posibilitatea de a te programa, asistența unui stilist personal, retuș rapid al produselor plus cafea bună, dulciuri, conversație pe îndelete. Toate cu copilul lângă tine.

La Pinguinii, am selectat genul de produse de calitate pe care aș fi vrut să le port eu în sarcină și după aceea, realizate de producători din Spania, Portugalia, Germania sau Marea Britanie, cu istoric în moda pentru femei însărcinate. Piese versatile, majoritatea din materiale și fibre naturale, cu durată de viață cât mai mare (sarcină, alăptare, apoi posibilitatea de a le integra în garderoba de zi cu zi a mamei). Produse care să acopere o paletă largă de culori și texturi, prețuri și ocazii de purtat. Nu în ultimul rând, am introdus haine cu măsuri speciale. Pinguinii oferă și creații XS, XL, XXL și XXXL. Selecția de haine pentru gravide este foarte colorată, opusă monocromiei sau culorilor neutre tip gri sau bej, cu care ne-a obișnuit retailul.

Pentru a aduce familiile împreună într-un mod creativ, unic și simpatic, am creat linia de tricouri, maieuri, body-uri pentru copii și sepci, Clubul Pinguinilor Mama Penguin, Papa Penguin, Baby Penguin, Sister Penguin și Brother Penguin sunt primii protagoniști. Toate produsele din seria Clubul Pinguinilor sunt din bumbac de calitate și inscripționate cu stil, printr-un procedeu sigur, serigrafia. Sunt unicate în România și reprezintă alternativa mea, ca mamă, la tot ceea ce înseamnă hainele „pe bandă”, identice, din retail. Anual, prin vânzările liniei CLUBUL PINGUINILOR, Pinguinii va susține financiar ONG-ul La primul bebe, comunitate de sprijin pentru mame educate din România și de peste hotare, aflate la început de drum.

Linia de haine de gravidă și alăptare este completată de cadouri special gândite pentru mama – căni, lumânări parfumate, genți pentru cosmetice, sacoșe textile eco-friendly, agende, pixuri, cărți, bijuterii hand made cu pietre naturale, cafea de specialitate fără cofeină, compatibilă cu alăptarea.

Acasă la Pinguinii am selectat o serie de jucării pentru copii din lemn, frumoase, accesorizate cu materiale trainice și prietene mediului, precum bambus, vopsele netoxice, ce pot fi oferite copiilor de la naștere până la vârsta de 4-5 ani.

Piesele de decor din oferta Pinguinii nu doar că sunt impresionante prin faptul că există în mărime naturală (da, avem flamingo înalt cât un flamingo!), sunt și unicate și realizate manual din materiale eco-friendly.

Bijuteriile Pinguinii sunt realizate manual, special pentru mame, din pietre naturale, unele semiprețioase.

Știu cât de importantă e orice sursă de energie în sarcină și lăuzie, așadar am inclus în oferta Pinguinii, cafea de specialitate fără cofeină, compatibilă cu alăptarea.

Mama Café, spațiu relaxat de socializare pentru comunitatea de mame

În perioada lăuziei, am înțeles cum, odată ce devine mama, chiar și cea mai activă femeie pierde contactul cu prietenele, colegele, familia și uită să se pună pe primul loc.

Copilul mi-a devenit centrul universului. Mă durea sufletul să plec de lângă el, deși eram conștientă că stând tot timpul acasă, mă neglijam pe mine. Am tânjit după lucruri mărunte, precum un ecler și o cafea cu prietenele, dar cafenelele publice mi se păreau nepotrivite, zgomotoase, reci, aglomerate.

Astfel, s-a adăugat cea de-a treia dimensiune a Pinguinilor.

Prin programul Mama Café, într-un spațiu feminin, intim și cochet, așteptăm mamele cu cafea și dulciuri din partea casei, plus conversație de calitate în fiecare marți și joi, orele 11:00 – 13:00. Sunt binevenite mamele grăbite, cu bebeluși sau copii mai mari, mamele relaxate care doresc să converseze, mamele singure care au nevoie să socializeze, mamele în căutare de rețete și sfaturi sau pur și simplu, de noi prietene.

Așteptăm mame cu bebeluși sau copii de orice vârsă. Într-un mediu cald, prietenos și curat,  punem la dispoziție scaun de alăptare, pătuț pentru somnul celor mici, balansoar electric, scăunel-balansoar, masă și scaune cu jocuri, cărți de colorat pentru toddleri și copiii mai mari. În camera de baie stă salteluța de schimbat, curată și gata de utilizat. Cărucioarele se lasă la intrarea în Casa Pinguinilor sau direct pe terasă. Accesul la Pinguinii este facil și se poate realiza direct din stradă.

La cerere, programăm ședințe de masaj pentru mame. Programări la hello@pinguinii.com sau telefonic, la numerele 0738.767.191 și 031.107.99.23.

Casa Pinguinilor, serie de evenimente pentru comunitatea de părinți

E evident că mamele sunt publicul țintă al Pinguinilor, însă nu am uitat de tați!

Casa Pinguinilor, spațiul central din concept store, va găzdui constant evenimente și oameni, ca prilejuri de experiențe de calitate! Cu scopul comun de a deveni mai buni, de a ne simți mai bine ca părinți, pentru a crește copii fericiți. Vom cunoaște oameni ca noi, dar și oameni diferiți. Vom participa împreună la seminarii, workshopuri, sesiuni de grup, diferite întâlniri cu oameni care au ceva de spus, specialiști de la care putem învăța. Vă propunem experiențe care să ne îmbogățească spiritual, mental, emoțional și social.

ÎMPREUNĂ este cuvântul care definește Pinguinii. Sunt pe cont propriu, dar nu sunt singură. Din povestea Pinguinii fac parte mame și tați antreprenori, cu care colaborez pentru a le comercializa produsele. Pinguinii este și despre a aduce împreună afaceri frumoase, inspirate de copii minunați, precum Andi.

Abonați-vă la newsletter-ul Pinguinii, pentru a ști din timp ce evenimente organizăm.

Ne găsiți pe www.pinguinii.com. Vă așteptăm la noi acasă, în concept store și în spațiul de evenimente din București, Str. Andrei Popovici, nr. 5B, demisol, sector 1, București. Pentru că numărul 5B apare surprinzător pe hartă după numărul 7, vă rugăm să rețineți acest aspect. Când ne vizitați, e mai simplu să setați pe Waze, str Andrei popvici nr 10. Ne găsiți vis-à-vis.

Vă răspundem la numerele de telefon 0738 767 191 și 031 107 99 23.

Show us some penguin love pe Facebook  și Instagram. Scrieți-ne la hello@pinguinii.com.

Vă mulțumim că ne sunteți alături,

Manuela & Pinguinii

Postat în Articole De:
Pinguinii
Comentarii* Câmpuri Obligatorii