Aspecte de ținut cont când alegi haine în perioada sarcinii

Aspecte de ținut cont când alegi haine în perioada sarcinii

05.09.2018 12:44

Viitoare mămici, știm toate că în perioada sarcinii, corpul nostru este într-o continuă schimbare. La fel și garderoba. Tocmai de aceea, în articolul de astăzi, vom vorbi despre cele mai importante aspectele de care e bine să ținem cont atunci când ne alegem ținutele în perioada sarcinii, în așa fel încât să facem tot timpul cele mai bune alegeri.

 

Confort

Înainte de a adăuga haine noi în garderobă, asigură-te mai întâi că piesele vestimentare îți asigură confortul necesar. Vorbim în primul rând de confort termic. În timpul verii, alege haine ce permit ventilația pielii, iar în timpul sezonului rece haine care să ofere protecție termică. În ceea ce privește confortul fizic, optează pentru haine care nu te strâng și nu oferă un alt disconfort. Cele mi bune alegeri sunt pantalonii cu talie înaltă, rochițele cât mai largi și fustele în formă de „A”, pentru a te mișca mult mai ușor.

 

Funcționalitate

Este esențial ca mămicile în devenire să se simtă cât mai comod în hainele pe care le poartă, iar pe lângă confort este ideal ca hainele să aibă și diverse elemente funcționale ce te pot ajuta atât în trimestrele de sarcină, cât și după naștere. Spre exemplu, o rochie sau o bluză care are un sistem special de deschidere îți va fi de folos atât în timpul sarcinii, cât și după nașterea bebelușului, pentru alăptare.

 

Materiale

Materialele indicate în perioada sarcinii sunt bumbacul natural și inul. Aceste materiale nu se lipesc de piele, nu produc mâncărimi, nu permit dezvoltarea alergenilor ori a bacteriilor și, în cele mai multe cazuri, nu creează alte disconforturi în timpul sarcinii pentru că nu sunt sintetice. Avantajul hainelor din materiale naturale este acela că pot fi purtate și după sarcină, atunci când nevoia de confort este la fel de mare.

 

Culori

Chiar dacă o sarcină înseamnă și câteva kilograme în plus, asta nu înseamnă că trebuie să te îmbraci numai în negru. Din contră! E bine să adaugi o pată de culoare în garderoba ta. Folosește culorile potrivite tenului tău sau cele care te încântă pentru a da stil ținutei tale. În plus, culorile vii influențează starea de spirit, așa că ziua ta va începe mereu cu o doză de pozitivitate.

 

Preț

Dacă în primul trimestru de sarcină nu va fi nevoie să faci o schimbare prea mare în șifonier, acest lucru se va schimba treptat, cu trecerea lunilor. Recomandarea noastră este să cumperi câteva piese de bază și calitative. Doar câteva dintre ele vor putea fi purtate și după sarcină, așa că nu este nevoie să schimbi întreaga garderobă pentru acestea. Optează pentru piese simple, sigure și funcționale.

 

În magazinul nostru, găsești o paletă largă de modele adaptate pentru fiecare mămică aflată la începutul sau la finalul sarcinii. Recomandarea noastră pentru acest articol este cămașă de noapte cu croială în A pentru sarcină și alăptare, realizată 100% din bumbac. Te așteptăm și săptămâna viitoare cu un nou articol!

#LoveManu

Postat în Articole De:
PINGUINII
Comentarii* Câmpuri Obligatorii