Emoțiile de părinte

Emoțiile de părinte

26.09.2018 14:33

Sâmbătă, 22 septembrie, în casa Pinguinii, mamele frumoase din comunitatea #MamaHub au mai făcut un pas spre cunoașterea de sine prin intermediul workshop-ului despre EMOȚIILE DE PĂRINTE, susținut de psihoterapeutul Laura Ștefania Dima. Acest eveniment a bătut toate recordurile de lacrimi și zâmbete, iar mamele au concluzionat că, deși e cel mai la îndemână să se iubească întâi de toate pe ele, de cele mai multe ori acest lucru este complicat și anevoios.

Seminarul a fost împărțit în două sesiuni, cea de concepte și informații și cea de lucru individual. În acest timp, mamele au învățat să își reamintească că TOTUL ESTE TRECĂTOR atunci când sunt puse în situații tensionate sau neplăcute, în special în gestionarea tantrumurilor, a stărilor de agitație când cel mic nu colaborează, a perioadei "nu vreau" sau "nu îmi place", când nu doarme sau are somnul agitat, când trage de păr sau dă pălmuțe.

De asemenea acestea au învățat că este nevoie să conștientizeze permanent că perfecțiunea NU EXISTĂ și nu e ceva bun să o caute sau să tindă spre ea, deoarece nu există mamă perfectă sau familie perfectă, cum nici copil perfect nu s-a văzut.

Este absolut firesc ca adulții și copiii deopotrivă să își PIARDĂ UNEORI CONTROLUL, dar este ideal ca aceste momente să se rărească, iar pe urmă să își ceară scuze, să detensioneze situația, să se îmbrățișeze, să stea de vorbă, să discute și să afle ce anume a dus la acel moment neplăcut, iar în cazul în care se repetă, să nu reacționeze în acelasi mod. Cu cât se acceptă mai rapid faptul că orice om își iese uneori din fire, cu atât se va trece mai ușor peste momente neplăcute.

SETAREA AȘTEPTĂRILOR GREȘITE duce la ceva rău, cum este VINOVĂȚIA ce afectează toate mamele. Prin intermediul setării corecte a așteptărilor, situațiile conflictuale vor apărea mai rar, iar mamele se vor simți mai relaxate, fericite și împlinite.

Mamele s-au intrebat de ce încearcă să își controleze copiii, din moment ce FOARTE PUȚINE LUCRURI se pot CONTROLA în viață, iar singurul lucru pe care îl pot controla este să FIE ELE ÎNSELE.

În relația cu cei mici, dar și în cea cu bunicii, bonele, rudele de sânge, educatoarele, învățătoarele, mamele au trei roluri în care răspund unei situații: COPIL, ADULT ȘI PĂRINTE. Atunci când nu se poziționează corect într-o situație, apare conflictul sau situația neplăcută. De exemplu în "disputele cu bunicii" sau cu partenerul de viață, tind să se poziționeze ca și copil, să se victimizeze simțindu-se neînțelese, în loc să se afle în postura adultului care e bine să caute rezolvarea situației.

Intră şi tu în comunitatea #MamaHub şi fii alături de noi în călătoria aceasta minunată a vieţii de mamă:

https://www.facebook.com/groups/mamahubromania/

Rămâi pe fază, căci urmează evenimente din ce în ce mai dese şi mai interesante!

Postat în Articole Evenimente De:
PINGUINII
Comentarii* Câmpuri Obligatorii