Cât de indicată este dieta vegană la copii?

Cât de indicată este dieta vegană la copii?

17.10.2018 15:54

Din ce în ce mai des, subiectul dietei vegane la copii este tot mai discutat. Este bine să-ți hrănești copilul numai cu produse vegane, la o vârstă fragedă? Cât de periculoasă este carnea? Pot fi luate din legume și fructe toate vitaminele și proteinele de care un copil are nevoie? Copiii cu o dietă vegană sunt mai anemici? Toate aceste întrebări sunt subiectele de discuție ale multora dintre părinți. În articolul de astăzi, o să vorbim despre câteva avantaje și dezavantaje ale dietei vegane la cei mici.

 

Dieta vegană este sănătoasă în cazul copiilor?

Carnea este un aliment important în hrana copilului. Este un produs alimentar ce conține fier, proteine, iar dacă dorești să adopți o dietă vegană pentru copilul tău este important să alegi produse care conțin surse de proteină și fier în aceleași proporții.

 

Fierul din carne este asimilat mult mai ușor decât în cazul altor alimente. Spre exemplu, înlocuirea cărnii cu cereale integrale și legume, nu înseamnă neapărat că îi sunt oferite copilului produsele de care de care are nevoie. Acestea sunt absorbite mult mai greu de către organism și, astfel, ar trebui consumate cu produse ce conțin vitamina C. Spre exemplu, pentru un bol de cereale integrale este necesar și un pahar de suc de portocale, cu scopul de a absorbi mult mai repede fierul în organism.

 

Ce este indicat în cazul în care nu se consumă carne?

Lipsa cărnii din alimentația copilului este o alegere luată de fiecare părinte în parte. Fiind vorba de o vârstă fragedă, o altă opțiune poate fi adoptarea unei diete vegetariene. Spre deosebire de dieta vegană, unde nu se consumă niciun aliment de origine animală, cea vegetariană conține lactate, ouă și pește. De aici pot fi asimilate numeroase vitamine și reprezintă o sursă importantă de energie, care ajută la dezvoltarea sistemului nervos al copilului. Spre exemplu, galactoza provine din lapte și îi conferă micuțului o doză suficientă de energie, iar acizii grași din omega-3 sunt acizi care nu pot fi furnizați natural, de corpul nostru și reprezintă acizi esențiali pentru sănătatea noastră. O dietă vegană poate produce anumite dezechilibre la nivelul celor mici, cum ar fi anemia.

 

Ce înseamnă o alimentație sănătoasă?

O alimentație sănătoasă înseamnă o alimentație echilibrată. Atât timp cât nu vorbim despre excese, atât carnea, cât și alte alimente de origine animală pot fi consumate fără probleme în alimentația celui mic. Sfatul nostru este optarea pentru alimente de la persoanele care cresc animale în mediul rural. Vorbim de o carne mult mai sănătoasă, fragedă și benefică pentru copil. Legumele la cuptor, la grătar, asezonate cu o bucățică de carne de pui sau curcan tot ce e nevoie pentru prânz sănătos și delicios pentru cel mic.

 

Alimentația părinților este adoptată și de către copii

În timpul creșterii lor, copiii urmează aceeași pași pe care îi fac părinții. Chit că vorbim despre alimentație, comportament sau stil de viață, părinții reprezintă ghidul de nădejde al celor mici. Este important să li se ofere copiilor sursele de vitamine, minerale de care au nevoie, însă este de respectat decizia fiecăruia dintre noi și este necesar să fim conștienți de de libertatea pe care orice părinte o are pentru a alege ce este mai bun pentru copilul său.

 

Indiferent de dieta aleasă pentru cel mic sau chiar pentru tine, e bine să nu uităm niciodată să ne hidratăm suficient. Noi avem grijă de tine și de sănătatea ta, astfel am creat sticla pentru lichide, pe care o poți găsi atât online, cât și în concept store-ul nostru, din București. Pinguinii Concept Store este casa care găzduiește colecțiile noastre de haine și accesorii, dar și destinația pentru relaxarea, sprijinul, inspirația, rafinamentul, educația de care noi, mamele, avem nevoie și pe care ni le dorim.

Postat în Articole De:
PINGUINII
Comentarii* Câmpuri Obligatorii