De ce e bine să urmăm cursuri de parenting după naștere

De ce e bine să urmăm cursuri de parenting după naștere

10.10.2018 17:55

Deși uneori pare greu de crezut, educația micuților începe încă din prima lor zi. Iar când vine vorba de educație, orice detaliu, orice aspect, este foarte important. De la tonul pe care îl folosim sau reacțiile feței, până la metode prin care putem accelera procesul de învățare al elementelor de bază. În articolul de astăzi, vom vorbi despre de ce perioada după naștere e cea mai oportună pentru a urma un curs de parenting.

 

Educația micuților începe din prima zi

Așa cum spuneam la începutul acestui articol, educația micuților începe exact din prima lor zi. Asta înseamnă că trebuie să fii pregătită, să ai o bază de cunoștințe și să cunoști metode prin care le poți pune în aplicare.

 

Dispui de resurse

Pentru a urma unul sau mai multe cursuri de parenting vei avea nevoie de motivație. Odată obținută, vei mai avea nevoie de două resurse foarte importante: timp și bani. Deși ambele resurse sunt puternic solicitate de apariția noului membru al familiei, tot va fi mai ușor să faci acum cursurile de parenting decât atunci când ai un job.

Descoperi o comunitate

Unul dintre cele mai importante aspecte la cursurilor de parenting este că, pe lângă faptul că afli noțiuni tehnice despre educație și despre cum le poți pune în aplicare cu micuțului tău, este că descoperi o comunitate de părinți, de cele mai multe ori foarte deschisă în ai ajuta pe cei aflați la început de drum.

 

E singura metodă prin care poți învăța aceste lucruri

După cum bine știi, nu există școli pentru așa ceva, nici măcar materii. Cea mai mare parte dintre oameni au învățat din propriile experiențe și din sfaturile pe care le-au primit pe parcursul acestei călătorii. Tu, în schimb, ai o alternativă mult mai bine, să înveți din experiențele lor și din studii aprofundate care s-au făcut asupra acestui aspect. În plus, înveți într-un cadru organizat și structurat, ceea ce facilitează întreg procesul.

 

Până la cursuri de parenting, dacă vrei să faci parte dintr-o comunitate, te invităm la MamaHub. MamaHub este comunitatea de mame care doresc să socializeze cu sens și suflet, atât în mediul online, cât și în întâlniri față în față, iar discuțiile au loc pe teme diverse și de interes. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru.

Postat în Articole De:
PINGUINII
Comentarii* Câmpuri Obligatorii