Cum și de ce să ții un jurnal de sarcină

Cum și de ce să ții un jurnal de sarcină

07.11.2018 15:43

Ținerea unui jurnalul de sarcină reprezintă echilibrul perfect dintre util și plăcut, asta deoarece îți va fi de mare folos pe parcursul celor 9 luni, dar și pentru că în timp se va transforma într-o amintire superbă, atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău. Să vedem în continuare ce subiecte poți aborda în acest jurnal și, cel mai important, cum anume te poate ajuta tot ce notezi.

 

Alimentația

Notează ce mănânci, când mănânci și în ce cantități. Încearcă să renunți la dietele pentru slăbit și să începi o dietă pentru mămici în devenire, care are un aport caloric mult mai consistent și care este mai permisivă.

 

Mișcarea

Notează momentele în care faci mișcare și exercițiile ori tipul de sport pe care îl practici. Pentru a nu fi niciun fel de pericol, recomandarea noastră este să practici doar exerciții speciale destinate gravidelor și să nu depui un efort foarte mare. Spre exemplu, dacă înainte de sarcină obișnuiai să alergi 3 kilometri în fiecare seară, ei bine, acum poți opta pentru o plimbare de 30 de minute prin parc.

 

Ce simți

Sarcina vine la pachet cu un întreg spectru de emoții. Nu sunt noi, le știi, le-ai mai simțit și înainte, dar de data aceasta probabil sunt mai intense ori apar la o cadență de timp mai mică. E bine să le pui pe hârtie pentru că reprezintă una dintre cele mai bune metode prin care te poți descărca.

 

Somnul

Somnul este unul dintre cele mai importante aspecte în perioada sarcinii. Notează intervalul de timp în care dormi și asigură-te că dormi cel puțin 7 ore în fiecare noapte. În zilele în care te simți obosită, nu ezita să dormi chiar și câteva ore la prânz.

 

Hainele și accesoriile

Notează hainele și accesoriile de care ai nevoie în această perioadă. Fiecare dintre le joacă un rol foarte important în aceste luni pentru că vor face ca totul să fie și mai ușor pentru tine.

 

E bine de știut că un jurnal, fiind atât de personal, nu ar trebui să îți impună niciun fel de limite despre ce poți scrie în el. Până la urma, e doar al tău, și nu există o rețetă prin care să fie „ca la carte”. Rețeta o faci chiar tu. Așa că scrie tot ce e important pentru tine în aceste 9 luni. Poți chiar să desenezi, să lipește poze, să-l decupezi, să-l faci așa cum îți place. Practic, să-l faci al tău.

 

Așadar, de ce este acest lucru atât de important? Răspunsul e simplu, pentru că e perioadă din viață în care ne schimbăm foarte mult, e un proces de transformare, iar ținerea unui jurnal reprezintă un proces de autoanaliză a trăirilor, a ce simțit, a cum ni se modifică rutina. Iar cu cât o să dedici mai mult timp acestei autoanalize, cu atât vei fi mai conștientă de schimbări, vei avea un mai mare control asupra lor și, bineînțeles, vei fi mai liniștită și împlinită. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru!

 

Sursa fotografiei

Postat în Articole De:
PINGUINII
Comentarii* Câmpuri Obligatorii