Cum îmbrăcăm bebelușul vara - 8 sfaturi pentru o vară capricioasă

Cum îmbrăcăm bebelușul vara - 8 sfaturi pentru o vară capricioasă

03.07.2018 18:44

Pe cât de mult ne place vara, pentru că e un moment perfect de a ieși la aer liber cu bebe, pe atât de mult ne creează probleme în zilele capricioase, când fie e caniculă, fie sunt ploi. Și primul gând pe care orice mamă îl are când se pregătește de plimbare este cel legat de alegerea hăinuțelor potrivite. Bluză cu mânecă scurtă sau lungă? Din bumbac sau dintr-un material mai aerisit? Cu sandale sau în picioarele goale? Cum îl îmbrăcăm pe bebe?

 

Știm că ai o mulțime de întrebări legate de alegerea hainelor bebelușului pe timpul verii, tocmai de aceea am strâns laolaltă cele mai utile 8 sfaturi din experiența altor mame și mai ales din recomandările medicilor pediatri.

 

  1. Ține cont de vârsta bebelușului. În categoria “bebeluși” se încadrează și un nou-născut, dar și un copil de 1 an care merge sau poate chiar aleargă. Așadar, în cazul unui bebeluș născut vara, fie că este fetiță sau băiețel, îmbrăcămintea potrivită este costumașul tip body cu mâneca lungă (mai ales dacă mergeți prin zone expuse la soare) din bumbac de calitate, care lasă pielea să respire, fără să supraîncălzească. Țineți cont de faptul că nu sunt recomandate bebelușilor mai mici de 6 luni cremele cu factor de protecție solară. Pentru un bebe activ, care deja a învățat să meargă și să se cațere, sunt recomandate tricourile cu mânecă scurtă, largi, din bumbac subțire, și pantalonii scurți din aceleași materiale moi și elastice. Dacă hăinuțele alese lasă multă piele descoperită la vedere, atunci nu uita să aplici crema cu factor de protecție 50+ înainte de a ieși din casă.

 

  1. Îmbracă-l pe bebe așa cum te îmbraci tu. Primul sfat pe care medicul pediatru îl oferă referitor la alegerea hăinuțelor de bebe, indiferent de anotimp, este acela de a îmbrăca bebelușul așa cum se îmbracă părintele. Așa că, dacă într-o zi de vară tu optezi să porți tricou cu mânecă scurtă și pantaloni scurți, alege o variantă similară pentru micuțul tău. De asemenea, dacă te decizi să îți iei suplimentar un hanorac sau un sacou, pentru situația în care poate ploua, atunci cu siguranță ar trebui să faci același lucru și pentru copilul tău.

 

  1. Optează pentru hăinuțe confortabile in interiorul casei. Pe timpul verii, temperatura din interiorul locuinței crește la cote alarmante, iar răcorirea bebelușului este foarte importantă pentru a preveni iritațiile pielii. Pentru că bebe poartă deja scutec, evită să îi pui straturi suplimentare de hăinuțe dacă nu este cazul, așadar renunță la pantalonași, fustițe etc. Un simplu body fără mâneci, tip maieu, cu capse în zona scutecului, este absolut suficient.


Un body lejer, din bumbac, fără mâneci este tot ce vrea bebelușul să poarte vara.

Culorile deschise, recomandate pentru hainele bebelușilor de vară

 

  1. Cumpără hăinuțe de bebeluși cu un număr mai mare. Deși e un bun sfat și pentru a economisi bani, pentru că se știe cât de rapid cresc bebelușii, pe timpul verii hăinuțele mai largi îl vor ajuta pe cel mic să reziste mult mai ușor temperaturilor ridicate. Ecuația e foarte simplă : hainuțe largi = piele aerisită = bebeluș fericit!

 

  1. Alege hăinuțe de bebeluși care protejează de insecte. Se știe că hainele viu colorate sunt un adevărat magnet pentru insecte, în special pentru albine. Recomandate sunt piesele vestimentare în culori deschise, uni, de preferat cămăși cu mânecă lungă care se pot sufleca ușor până la cot, mai ales pentru plimbările de seară pentru a evita înțepăturile de țânțari. Dacă micuții obișnuiesc să alerge sau să se așeze prin iarbă, optează mai degrabă pentru pantaloni lungi și pentru încălțări comode din piele, care lasă pielea piciorului să respire.

 

  1. Renunță la șosete sau botoșei. Se spune că bebelușii care nu merg în picioare nu au nevoie de încălțăminte. Și este perfect adevărat! Dar, dacă afară este foarte cald, renunță în a-l încălța chiar și cu șosete. Căldura corpului se elimina pe la extremități, iar tălpile sunt o zonă extrem de importantă de eliminare a acesteia.

Nu uitați pălărioara când ieșiți la plimbare.

  1. Nu uita niciodată accesoriile de pus pe cap. Pălăriile, șepcile, bandanele și orice alt tip de accesoriu care protejează capul de soare sunt extrem, dar extrem de importante pe timpul verii. Bebelușii sunt predispuși în a face insolație foarte ușor, afecțiune extrem de gravă care le poate pune viața în pericol! Sfatul poate cel mai important este acela de a sta în zone cu umbră și de a evita pe cât posibil expunerea directă în soare.

 

  1. Pune în bagajul bebelușului și haine mai groase. Știm cu toții cât de capricioasă e vara, cu ploi răzlețe care apar când te aștepți mai puțin. Pentru a evita situațiile de acest gen, indiferent că este vorba de vacanță sau de o ieșire în parc, puneți în bagajul bebelușului hăinuțe mai groase, care să-l protejeze de frig în situația în care temperatura de afară scade brusc.

 

Dincolo de alegerea hainuțelor de bebeluși potrivite pe timpul verii, este foarte important modul în care răcoriți copilul pe timp de caniculă. Hidratarea cu apă, lapte sau sucuri naturale, băile cu apă călduță de 2-3 ori pe zi și aerisirea camerelor dimineața și seara vă vor ajuta să treceți cu zâmbete și voie bună chiar și peste cele mai toride zile!

 

#LoveManu

 

Postat în Articole De:
PINGUINII
Comentarii* Câmpuri Obligatorii