Cum gestionăm tensiunile în cuplu apărute după venirea copilului

Cum gestionăm tensiunile în cuplu apărute după venirea copilului

05.12.2018 14:56

Venirea copilului pe lume este un motiv de bucurie absolută pentru cei doi părinți. Putem spune chiar că un copil este sursa de fericire și împlinire sufletească al oricărui părinte. Totodată, această etapă aduce cu sine o serie de schimbări în viața noastră.

 

Pot exista momente mai puțin plăcute în relație, din cauza factorilor externi, iar modul în care tensiunile din cuplu pot fi gestionate vor ajuta la crearea unui mediu prielnic sau nu pentru cel mic. Mai departe, vom vedea care sunt cele mai importante schimbări care pot exista în cuplu, după venirea copilului pe lume și cum pot fi ele gestionate.

 

Timp redus

Odată cu apariția micuțului, cea mai mare parte a timpului va fi acordată acestuia. Fie că vorbim de programul de somn, de hrănirea lui sau de vizitele la medici, toți acești factori îi determină pe părinți să uite de timpul acordat pentru ei înșiși sau pentru relația lor. În timp, acest lucru poate conduce chiar și la probleme de comunicare, din cauza frustrărilor care pot apărea și care nu pot fi spuse la momentul respectiv.

 

Apariția conflictelor

Atunci când ești la început de drum, ca părinte, îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău. Tocmai de aceea, problemele financiare pot apărea odată cu creșterea micuțului, din necesitatea cumpărării a mai multor lucruri, dar pot apărea tensiuni și când vine vorba de modalitatea de creștere a copilului. Nu întotdeauna părinții au aceeași viziune despre creșterea copilului, iar lipsa de comunicare a acestui fapt poate duce, din nou, la numeroase frustrări.

 

Sarcinile zilnice

Apariția unui copil înseamnă și dublarea responsabilităților, astfel că pot apărea numeroase tensiuni din cauză că uneori, unul dintre părinți simte că nu mai poate face față tuturor sarcinilor din casă. Este importantă să echilibrăm acest lucru prin împărțirea egală a sarcinilor, împreună cu partenerul nostru.

 

Implicarea părinților în creșterea copilului

Cu toții știm că bunicii pot fi destul de docili cu micuții noștri, tocmai din dorința de a le face toate poftele. Însă, uneori, este nevoie să stabilim anumite limite pentru a nu apărea probleme și în viața de cuplu.

 

Lipsa vieții intime în cuplu

Stresul, oboseala, sarcinile de zi cu zi, munca, prezența bunicilor ori a bonei, ne lasă prea puțin timp sau chiar deloc pentru viața intimă de cuplu. Tocmai de aceea este indicat să acordați timp și să ieșiți mai des împreună pentru a nu vă distanța definitiv de partenerul vostru.

 

Recomandările noastre

 

Comunicare

Multe frustrări necomunicate pot duce la ruperea relației. Este important să existe comunicare între parteneri pentru a înțelege ce simte unul față de celălalt, ce anume l-a deranjat și cum poate fi remediat acel aspect. Fiți deschiși unul cu celălalt.

 

Tonul folosit

Un alt aspect important în comunicare este tonul cu care ne adresăm într-o discuție. Dacă fiecare conversație este însoțită de țipete sau de cuvinte spuse pe un ton ironic, atunci este mai bine să vă luați puțin timp pentru a vă liniști, după care să discutați despre ceea ce v-a deranjat.

 

Acceptă ajutor

De obicei, noi, mamele, tindem să acaparăm totul pentru a ști că lucrurile sunt sub control. Este ideal să învățăm să acceptăm ajutor din partea celorlalți.

 

Fii alături de micuțul tău cu bluza pentru gravide EVA, realizată din bumbac. Aceasta poate fi întâlnită atât în magazinul nostru online, cât și în concept store-ul nostru din București.

 

Pinguinii Concept Store este casa care găzduiește colecțiile noastre de haine și accesorii, dar

și destinația pentru relaxarea, sprijinul, inspirația, rafinamentul, educația de care noi,

mamele, avem nevoie și pe care ni le dorim. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru.

 

Sursa fotografiei

Postat în Articole De:
PINGUINII
Comentarii* Câmpuri Obligatorii