Cum facem copiii să nu ude pătuțul după ce merg la culcare

Cum facem copiii să nu ude pătuțul după ce merg la culcare

12.12.2018 17:23

Un moment foarte important în etapa de dezvoltare a micuților este atunci când depășesc etapa în care poartă scutece și, cu pași mici, încep să meargă singuri la baie. Nu este însă pentru nimeni un secret faptul că această etapă vine la pachet cu faptul că, pentru o anumită perioadă de timp, micuții vor avea uneori tendința să ude patul pe timpul nopții.

 

În articolul de astăzi, îți vom prezenta cinci metode simple prin care îți poți ajuta copilul să treacă cu bine peste această perioadă și prin care poți reduce riscul despre care îți spuneam mai sus. Înainte însă de a-ți prezenta aceste metode, e bine să știi de la început că este o etapă normală prin care trec și vor trece toți copiii și că nu există niciun motiv de îngrijorare.

 

Controlează cantitatea de apă

Oferă-i celui mic o cantitate mai mare de apă pe parcursul zilei și încearcă să reduci sistematic cantitatea de apă cu două ore înainte de culcare. Cu toate acestea, fii întotdeauna atentă ca cel mic să fie suficient de hidratat și crește consumul de lichide în prima parte a zilei. Transformă această metodă într-o rutină sănătoasă.

 

Evită anumite alimente

Există anumite alimente care pot irita vezica urinară a micuților. Evită pe cât posibil, înainte de somn, alimente care au o aciditate ridicată precum: portocale, lămâi, mandarine, mere, ananas și merișoare. De asemenea, evită ciocolata, ceaiul și orice sucuri acidulate care conțin prea multă cofeină sau prea mult zahăr, dar și sucurile proaspete făcute integral din fructe.

 

Adaugă mai mult magneziu în dietă

Conform studiilor, unul dintre motivele pentru care copiii udă pătuțul noaptea este reprezentat de lipsa de magneziu. Reglează cantitatea de magneziu printr-o alimentație bogată și evită suplimentele alimentare. Oferă-i o dietă bogată în semințe, avocado, banane, somn, legume și tofu. Înainte de a adăuga aceste alimente în dieta celui mic, consultă un nutriționist.

 

Vorbește deschis

Pentru că uneori această problemă poate apărea și din motive psihologice, nu doar din cauze fizice, e bine să vorbești cât mai des și cât mai deschis cu copilul tău. E bine să afli din timp dacă există factori care produc frici, stres sau anxietate.

 

Oferă recompense

Recompensele funcționează exact invers față de pedepse. Oferă micuțului sau micuței tale o mică recompensă de fiecare dată când trece cu bine peste noapte. Nu trebuie să fie neapărată o recompensă materială, ci mai degrabă una emoțională. Spre exemplu poți lipi steluțe pe perete.

 

În cazul în care copilul tău a depășit vârsta de 7 ani și totuși nu a reușit să depășească această etapă, cel mai bine este să apelezi la un consult de specialitate.

 

Descoperă și mai multe despre cum poți îmbunătăți relația cu viitorul tău copil cu ajutorul MamaHub. Locul în care organizăm constant workshop-uri și evenimente într-o atmosferă plăcută și un spațiu primitor. E ca un microunivers pentru mămici în devenire. Te așteptăm cu mare drag!

 

Sursa fotografiei

Postat în Articole De:
PINGUINII
Comentarii* Câmpuri Obligatorii