Cum alegem hainele de bebeluș după naștere

Cum alegem hainele de bebeluș după naștere

14.05.2018 15:30

De câte haine are nevoie un bebeluș? Ce mărime trebuie să aleg? Care haine sunt mai bune pentru un nou născut? Știm că ai o mulțime de întrebări legate de cum ar trebui să îl îmbraci pe bebe după ce vine pe lume. Toate întrebările tale sunt absolut normale și arată grija și iubirea pe care i-o porți puiului tău.

Primul aspect de care trebuie să ții cont este greutatea de la naștere, estimând-o într-o anumită masură după indicațiile date de medicul ginecolog. În general, majoritatea hainelor pentru nou-născuți au etichete care indică greutatea și înălțimea medie pe segmente de vârste. Așa vei alege practic primele hăinuțe necesare imediat după naștere.

Chiar dacă nu ai de gând să cumperi foarte multe haine înainte de a se naște din superstiție sau chiar dacă vei naște într-o maternitate unde trusoul noului născut este asigurat, cu siguranță vei avea nevoie de câteva costumașe pentru primele zile acasă. Acestea trebuie să fie cumpărate dinainte pentru a fi igienizate, dar și pentru că îți va fi mult mai greu să te deplasezi după naștere la cumpărături.

Din experiența mai multor mămici, am adunat cele mai importante criterii de care e bine să ții cont atunci când cumperi costumașe de bebeluși:

  • Materiale de calitate: să reziste la spălări și uscări repetate. În primele luni de viață, pentru igienizare maximă se recomandă chiar folosirea fierului de călcat. Pe eticheta produsului vei vedea dacă această opțiune este permisă;

  • Confortabile: să fie confecționate din materiale de calitate, de preferat 100% bumbac, care să nu irite pielea fină a bebelușului, dar de asemenea care să nu strângă sau dimpotrivă să fie foarte largi;

  • Fără funde, șnururi sau ornamente decorative: elimină din start orice risc de zgâriere sau sufocare și alege body-uri de bebeluși simple, fără accesorii decorative;

  • Greutatea înainte de vârstă! În primul an de viață, greutatea bebelușilor este indicatorul după care e bine să alegi hăinuțele, pentru că foarte mulți depășesc standardele generale ;

  • Ușor de îmbrăcat / dezbrăcat. În primele luni, bebe este schimbat de mai multe ori pe zi (fie din cauza regurgitațiilor, fie din cauza scutecului mudar)  ceea ce înseamnă că de foarte multe ori îl vei îmbrăca și împlicit dezbrăca. De departe, cele mai bune hăinuțe de nou-născut sunt costumașele cu capse.

  • Haine simple, nu outfituri. Știm cât de drăgălași sunt bebelușii îmbrăcați hazliu, însă în primele luni de viață ei dorm cam 18 ore pe zi, deci costumașele complicate sau accesoriile din aceeași gamă (căciulițe cu urechiușe de animale) vor rămâne nefolosite. În primele 3 luni, cele mai utile costumașe sunt cele întregi, dar mai tarziu combinația de body și pantaloni este ideală!

  • Bebe crește foarte repede! E foarte adevărat că bebelușii cresc vizibil de la lună la lună, așa că nu trebuie să cumperi multe hăinuțe de la început. Cumpără inteligent produse din bumbac de calitate care se întinde odată ce bebe crește!

  • Să fie simpatice! Da, ați citit bine, hăinuțele de bebe nu trebuie să fie monotone și lipsite de farmec! Există costumașe simple dar cu mesaje super funny numai bune de pozat :-) !

Încă un aspect pe care e bine să-l cunoști este acela că în topul cadourilor pentru nou-născuți se află hainuțele, deci așteaptă-te ca un număr foarte mare dintre prieteni să îi ofere micuțului tău hăinuțe în dar!   

Postat în Articole De:
Pinguinii
Comentarii* Câmpuri Obligatorii