Alăptarea în public: Cum a devenit cea mai puternică dezbatere despre parenting?

Alăptarea în public: Cum a devenit cea mai puternică dezbatere despre parenting?

28.08.2018 17:51

Alăptarea copilului este un fenomen atât de natural și firesc, dar care din păcate a ajuns să fie extrem de controversat în ultimul timp. Există discuții aprinse pe forumuri și în diverse comunități de mămici despre alăptatul în public, despre modul neplăcut în care este perceput actul de hrănire al bebelușului de către cei din jur.

Alăptatul este un lucru sănătos pentru ambii, atât pentru mamă, dar mai ales pentru bebeluș. Tocmai de aceea, cred că e mai important să ne concentrăm atenția asupra importanței acestuia decât pe controversele create în jurul alăptatului în public. În plus, există soluții pentru a fi discrete și grijulii cu cei mici - despre ele vorbim mai departe.

 

Laptele matern, primul cadou oferit copilului

 

Cel mai prețios cadou pe care i-l putem oferi puiului nostru la naștere este laptele matern. Acesta conține o mulțime de substanțe nutritive, anticorpi, vitamine și minerale, care protejează nou-născutul de agenții patogeni cu care se întâlnește încă din primele clipe de viață. Bebelușul nu are nevoie de altceva, pentru că laptele matern satisface pe deplin setea și foamea, și este digerat cu ușurință de sistemul digestiv.

Tocmai de aceea, alăptarea este suținută și încurajată de Organizația Mondială a Sănătății care recomandă hrănirea bebelușilor 6 luni exclusiv la sân. Se pare că această perioadă este suficientă ca bebelușii să aibă parte de substanțele nutritive importante de care au nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă. Dacă alăptarea continuă și după diversificarea bebelușului, este cu atât mai bine.

 

Alăptatul, un moment de conexiune între mamă și pui

 

Alăptatul înseamnă în primul rând hrănirea cu alimentul cel mai sănătos, datorită compoziției sale unice. Dar, dincolo de acest start de aur, mai înseamnă și emoție și atașament. Prima îmbrățișare, primul contact cu pielea caldă a mamei și mirosul ei, prima îmbrățișare de bun venit, înseamnă enorm atât pentru mamă, cât și pentru bebe. Atingerea pielii celor doi o va ajuta pe mamă să producă mai multă prolactină și oxitocină, ceea ce contribuie la creșterea producției de lapte, în timp ce bebe se va simți mai liniștit și în siguranță.

Prin alăptare se creează o legătură profundă între mamă și copil, care reprezintă mai târziu un mod de comunicare între cei doi.

Haine pentru Alaptare Pinguinii.com

Hainele pentru alăptare, o soluție discretă pentru alăptat în public

 

Atunci când am creat conceptul Pinguinii, am avut în minte și aspectul găsirii unei soluții discrete pentru alăptatul în public. Pentru că din discuțiiile cu alte mame și din experiența proprie, am observat cât de important este pentru o mamă să alăpteze confortabil.

Într-adevăr acoperirea bebelușului cu diverse eșarfe sau păturele nu este o soluție bună, mai ales când afară este foarte cald sau bebe este mai mare și are chef de joacă. Însă, dacă alegeți să alăptați în public din diverse motive, o soluție extrem de bună sunt hainele de alăptare, special create pentru hrănirea bebelușului într-un mod discret, feriti de priviri curioase sau și mai rău, răutăcioase.

Pe Pinguinii.com și în concept store-ul Pinguinii din strada Andrei Popovici, nr 5, din București, există haine pentru alăptat pentru sezonul cald, dar și pentru cel rece, confecționate din materiale naturale precum bumbacul organic sau bambusul, care permit hrănirea bebelușului în deplin confort.

Alăptatul bebelușului nu trebuie să creeze o stare de stres și anxietate mamei, deoarece în foarte multe cazuri dispoziția mamei influențează cantitatea de lapte. Mama care alăptează trebuie să fie calmă și relaxată, pentru ca întreg procesul de hrănire al bebelușului să se desfășoare într-un mod plăcut.

Este sau nu un drept universal al copilului? Este sau nu un act intim? Cred că nu există un răspuns care să împace acest subiect, ci totul ține de percepția fiecăruia și bunul simț al celor implicați. Dacă privim alăptatul din prisma beneficiului pe care bebe îl primește și dacă mama optează pentru un mod de a alăpta discret, credcă lucrurile vor fi cât se poate de pașnice. 

 

Bebeluși sănătoși și pofticioși să aveți!

 

#LoveManu

 

Postat în Articole De:
PINGUINII
Comentarii* Câmpuri Obligatorii