10 Metode prin care ne putem relaxa în mai puțin de 10 minute

10 Metode prin care ne putem relaxa în mai puțin de 10 minute

28.11.2018 16:10

Cumva, de-a lungul timpului, ajungem fără să vrem să punem relaxarea destul departe în lista noastră de priorități. Dedicăm tot timpul pe care îl avem familiei, carierei, prietenilor, casei, dar ne scapă printre degete cel mai important aspect – noi înșine. Tocmai de aceea, în articolul de astăzi, îți venim în ajutor cu o serie de metode de relaxare pe care le poți folosi cu regularitate în confortul propriei case și al căror efect pozitiv se poate observa în mai puțin de 10 minute.

 

Foarte important în tot ceea ce înseamnă relaxare îl reprezintă modul în care ne raportăm la ea. În sensul în care, nu ar trebui să privim relaxarea ca pe un eveniment ce se întâmplă o dată la ceva timp, cum este spre exemplu un concediu, ci trebuie să o privim ca pe o rutină sănătoasă care se întâmplă în fiecare zi, puțin câte puțin.

 

Plimbări scurte

Cea mai la îndemână metodă de relaxare o reprezintă plimbările scurte în aer liber. Chiar și în cazul în care parcul este departe de casa ta, e bine să nu renunți la ele și să încerci să faci o plimbare scurtă cel puțin 10 minute în fiecare zi.

 

Muzică și liniște

Deși la prima vedere ar putea puțin contraintuitiv, muzică și liniștea, fac echipă bună împreună. De cele mai multe ori, ascultăm muzică fie când conducem, fie când gătim, fie când mergem cu transportul în comun. Cu alte cuvinte, o asociem mai mereu cu o altă activitate. Data viitoare când vrei să te relaxezi, ascultă muzică în liniște, fără să o asociezi cu alte activități.

 

Dans

Deși este al treilea în lista noastră, dansul este una dintre activitățile care oferă cele mai bune rezultate atunci când vine vorba de relaxare, asta deoarece există un cumul de lucruri care se întâmplă simultan: mișcare, sincronizare, muzică și-așa mai departe. Dansează cel puțin 10 minute pe zi, iar efectele o să le vezi mai rapid decât crezi.

 

Organizare

Pe cât de greu pare de crezut, pe-atât de adevărat este. Organizare și curățenia ne ajută considerabil să ne re relaxăm. Cu alte cuvinte, atunci când casa ta este organizată, la fel este și mintea. Poți dedica 10 minute pe zi acestei activități pentru a vedea cât de bine merge. Așadar, care este sertarul cu care vei începe?

 

Meditație

Cel puțin la fel de productivă ca toate celelalte de mai sus este și meditația. Aceasta este folosită încă din cele mai vechi timpuri, iar toți care au încercat-o au simțit rapid efectele benefice. Unde mai pui că nu trebuie să faci nicio investiție, totul ține de voință și de alocarea unui timp pentru această activitate.

 

Aromaterapie

Aromaterapia reprezintă folosirea plantelor și a uleiurilor aromatice, inclusiv a uleiurile esențiale și a compușilor aromatici, pentru a îmbunătăți atât starea de spirit, cât și corpul. Procesul este unul ușor de pus în practică și îl poți pune în aplicare chiar la tine acasă.

 

Mișcare

Foarte mulți asociază mișcarea cu un corp sănătos și cu siguranță nu se înșală. Cu toate acestea, mișcarea are nenumărate beneficii și pentru psihic, nu doar pentru corp, iar cel puțin 10 minute de mișcare pe zi cu siguranță te vor ajuta să te relaxezi. În special dacă acest lucru se desfășoară cu regularitate.

 

O nouă ținută

O metodă bună de relaxare, recomandată chiar și de terapeuți, este să îți cumperi ceva nou pentru tine. Iar găsirea unei noi ținute reprezintă un adevărat moment de relaxare pentru orice mămică în devenire.

 

Ceaiuri de relaxare

Ceaiurile reprezintă una dintre cele mai simple metodă de relaxare. Cele mai cunoscute ceaiuri pe care le poți bea pentru a te relaxa sunt: de mușețel, de mentă, de tei, de valeriană, de lavandă, de sunătoare și de hamei.

 

Exerciții de respirație

Pentru un plus la capitolul relaxare, poți începe să practici exerciții de respirație. Le poți face fie separat, fie în combinație cu una dintre metodele prezentate mai sus, spre exemplu să faci exerciții de respirație înainte sau după ce practici un sport sau meditație.

 

Și dacă tot am vorbit de relaxare, să nu uităm de MamaHub. Locul în care organizăm constant workshop-uri și evenimente într-o atmosferă plăcută și un spațiu primitor. E ca un microunivers pentru mămici în devenire. Te așteptăm cu drag!

 

Sursa fotografiei

Postat în Articole De:
PINGUINII
Comentarii* Câmpuri Obligatorii