Un moment foarte important în etapa de dezvoltare a micuților este atunci când depășesc etapa în care poartă scutece și, cu pași mici, încep să meargă singuri la baie. Nu este însă pentru nimeni un secret faptul că această etapă vine la pachet cu faptul că, pentru o anumită perioadă de timp, micuții vor avea uneori tendința să ude patul pe timpul nopții.

 

În articolul de astăzi, îți vom prezenta cinci metode simple prin care îți poți ajuta copilul să treacă cu bine peste această perioadă și prin care poți reduce riscul despre care îți spuneam mai sus. Înainte însă de a-ți prezenta aceste metode, e bine să știi de la început că este o etapă normală prin care trec și vor trece toți copiii și că nu există niciun motiv de îngrijorare.

 

Controlează cantitatea de apă

Oferă-i celui mic o cantitate mai mare de apă pe parcursul zilei și încearcă să reduci sistematic cantitatea de apă cu două ore înainte de culcare. Cu toate acestea, fii întotdeauna atentă ca cel mic să fie suficient de hidratat și crește consumul de lichide în prima parte a zilei. Transformă această metodă într-o rutină sănătoasă.

 

Evită anumite alimente

Există anumite alimente care pot irita vezica urinară a micuților. Evită pe cât posibil, înainte de somn, alimente care au o aciditate ridicată precum: portocale, lămâi, mandarine, mere, ananas și merișoare. De asemenea, evită ciocolata, ceaiul și orice sucuri acidulate care conțin prea multă cofeină sau prea mult zahăr, dar și sucurile proaspete făcute integral din fructe.

 

Adaugă mai mult magneziu în dietă

Conform studiilor, unul dintre motivele pentru care copiii udă pătuțul noaptea este reprezentat de lipsa de magneziu. Reglează cantitatea de magneziu printr-o alimentație bogată și evită suplimentele alimentare. Oferă-i o dietă bogată în semințe, avocado, banane, somn, legume și tofu. Înainte de a adăuga aceste alimente în dieta celui mic, consultă un nutriționist.

 

Vorbește deschis

Pentru că uneori această problemă poate apărea și din motive psihologice, nu doar din cauze fizice, e bine să vorbești cât mai des și cât mai deschis cu copilul tău. E bine să afli din timp dacă există factori care produc frici, stres sau anxietate.

 

Oferă recompense

Recompensele funcționează exact invers față de pedepse. Oferă micuțului sau micuței tale o mică recompensă de fiecare dată când trece cu bine peste noapte. Nu trebuie să fie neapărată o recompensă materială, ci mai degrabă una emoțională. Spre exemplu poți lipi steluțe pe perete.

 

În cazul în care copilul tău a depășit vârsta de 7 ani și totuși nu a reușit să depășească această etapă, cel mai bine este să apelezi la un consult de specialitate.

 

Descoperă și mai multe despre cum poți îmbunătăți relația cu viitorul tău copil cu ajutorul MamaHub. Locul în care organizăm constant workshop-uri și evenimente într-o atmosferă plăcută și un spațiu primitor. E ca un microunivers pentru mămici în devenire. Te așteptăm cu mare drag!

 

Sursa fotografiei

Postat în Articole De: PINGUINII

Venirea copilului pe lume este un motiv de bucurie absolută pentru cei doi părinți. Putem spune chiar că un copil este sursa de fericire și împlinire sufletească al oricărui părinte. Totodată, această etapă aduce cu sine o serie de schimbări în viața noastră.

 

Pot exista momente mai puțin plăcute în relație, din cauza factorilor externi, iar modul în care tensiunile din cuplu pot fi gestionate vor ajuta la crearea unui mediu prielnic sau nu pentru cel mic. Mai departe, vom vedea care sunt cele mai importante schimbări care pot exista în cuplu, după venirea copilului pe lume și cum pot fi ele gestionate.

 

Timp redus

Odată cu apariția micuțului, cea mai mare parte a timpului va fi acordată acestuia. Fie că vorbim de programul de somn, de hrănirea lui sau de vizitele la medici, toți acești factori îi determină pe părinți să uite de timpul acordat pentru ei înșiși sau pentru relația lor. În timp, acest lucru poate conduce chiar și la probleme de comunicare, din cauza frustrărilor care pot apărea și care nu pot fi spuse la momentul respectiv.

 

Apariția conflictelor

Atunci când ești la început de drum, ca părinte, îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău. Tocmai de aceea, problemele financiare pot apărea odată cu creșterea micuțului, din necesitatea cumpărării a mai multor lucruri, dar pot apărea tensiuni și când vine vorba de modalitatea de creștere a copilului. Nu întotdeauna părinții au aceeași viziune despre creșterea copilului, iar lipsa de comunicare a acestui fapt poate duce, din nou, la numeroase frustrări.

 

Sarcinile zilnice

Apariția unui copil înseamnă și dublarea responsabilităților, astfel că pot apărea numeroase tensiuni din cauză că uneori, unul dintre părinți simte că nu mai poate face față tuturor sarcinilor din casă. Este importantă să echilibrăm acest lucru prin împărțirea egală a sarcinilor, împreună cu partenerul nostru.

 

Implicarea părinților în creșterea copilului

Cu toții știm că bunicii pot fi destul de docili cu micuții noștri, tocmai din dorința de a le face toate poftele. Însă, uneori, este nevoie să stabilim anumite limite pentru a nu apărea probleme și în viața de cuplu.

 

Lipsa vieții intime în cuplu

Stresul, oboseala, sarcinile de zi cu zi, munca, prezența bunicilor ori a bonei, ne lasă prea puțin timp sau chiar deloc pentru viața intimă de cuplu. Tocmai de aceea este indicat să acordați timp și să ieșiți mai des împreună pentru a nu vă distanța definitiv de partenerul vostru.

 

Recomandările noastre

 

Comunicare

Multe frustrări necomunicate pot duce la ruperea relației. Este important să existe comunicare între parteneri pentru a înțelege ce simte unul față de celălalt, ce anume l-a deranjat și cum poate fi remediat acel aspect. Fiți deschiși unul cu celălalt.

 

Tonul folosit

Un alt aspect important în comunicare este tonul cu care ne adresăm într-o discuție. Dacă fiecare conversație este însoțită de țipete sau de cuvinte spuse pe un ton ironic, atunci este mai bine să vă luați puțin timp pentru a vă liniști, după care să discutați despre ceea ce v-a deranjat.

 

Acceptă ajutor

De obicei, noi, mamele, tindem să acaparăm totul pentru a ști că lucrurile sunt sub control. Este ideal să învățăm să acceptăm ajutor din partea celorlalți.

 

Fii alături de micuțul tău cu bluza pentru gravide EVA, realizată din bumbac. Aceasta poate fi întâlnită atât în magazinul nostru online, cât și în concept store-ul nostru din București.

 

Pinguinii Concept Store este casa care găzduiește colecțiile noastre de haine și accesorii, dar

și destinația pentru relaxarea, sprijinul, inspirația, rafinamentul, educația de care noi,

mamele, avem nevoie și pe care ni le dorim. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru.

 

Sursa fotografiei

Postat în Articole De: PINGUINII

Cumva, de-a lungul timpului, ajungem fără să vrem să punem relaxarea destul departe în lista noastră de priorități. Dedicăm tot timpul pe care îl avem familiei, carierei, prietenilor, casei, dar ne scapă printre degete cel mai important aspect – noi înșine. Tocmai de aceea, în articolul de astăzi, îți venim în ajutor cu o serie de metode de relaxare pe care le poți folosi cu regularitate în confortul propriei case și al căror efect pozitiv se poate observa în mai puțin de 10 minute.

 

Foarte important în tot ceea ce înseamnă relaxare îl reprezintă modul în care ne raportăm la ea. În sensul în care, nu ar trebui să privim relaxarea ca pe un eveniment ce se întâmplă o dată la ceva timp, cum este spre exemplu un concediu, ci trebuie să o privim ca pe o rutină sănătoasă care se întâmplă în fiecare zi, puțin câte puțin.

 

Plimbări scurte

Cea mai la îndemână metodă de relaxare o reprezintă plimbările scurte în aer liber. Chiar și în cazul în care parcul este departe de casa ta, e bine să nu renunți la ele și să încerci să faci o plimbare scurtă cel puțin 10 minute în fiecare zi.

 

Muzică și liniște

Deși la prima vedere ar putea puțin contraintuitiv, muzică și liniștea, fac echipă bună împreună. De cele mai multe ori, ascultăm muzică fie când conducem, fie când gătim, fie când mergem cu transportul în comun. Cu alte cuvinte, o asociem mai mereu cu o altă activitate. Data viitoare când vrei să te relaxezi, ascultă muzică în liniște, fără să o asociezi cu alte activități.

 

Dans

Deși este al treilea în lista noastră, dansul este una dintre activitățile care oferă cele mai bune rezultate atunci când vine vorba de relaxare, asta deoarece există un cumul de lucruri care se întâmplă simultan: mișcare, sincronizare, muzică și-așa mai departe. Dansează cel puțin 10 minute pe zi, iar efectele o să le vezi mai rapid decât crezi.

 

Organizare

Pe cât de greu pare de crezut, pe-atât de adevărat este. Organizare și curățenia ne ajută considerabil să ne re relaxăm. Cu alte cuvinte, atunci când casa ta este organizată, la fel este și mintea. Poți dedica 10 minute pe zi acestei activități pentru a vedea cât de bine merge. Așadar, care este sertarul cu care vei începe?

 

Meditație

Cel puțin la fel de productivă ca toate celelalte de mai sus este și meditația. Aceasta este folosită încă din cele mai vechi timpuri, iar toți care au încercat-o au simțit rapid efectele benefice. Unde mai pui că nu trebuie să faci nicio investiție, totul ține de voință și de alocarea unui timp pentru această activitate.

 

Aromaterapie

Aromaterapia reprezintă folosirea plantelor și a uleiurilor aromatice, inclusiv a uleiurile esențiale și a compușilor aromatici, pentru a îmbunătăți atât starea de spirit, cât și corpul. Procesul este unul ușor de pus în practică și îl poți pune în aplicare chiar la tine acasă.

 

Mișcare

Foarte mulți asociază mișcarea cu un corp sănătos și cu siguranță nu se înșală. Cu toate acestea, mișcarea are nenumărate beneficii și pentru psihic, nu doar pentru corp, iar cel puțin 10 minute de mișcare pe zi cu siguranță te vor ajuta să te relaxezi. În special dacă acest lucru se desfășoară cu regularitate.

 

O nouă ținută

O metodă bună de relaxare, recomandată chiar și de terapeuți, este să îți cumperi ceva nou pentru tine. Iar găsirea unei noi ținute reprezintă un adevărat moment de relaxare pentru orice mămică în devenire.

 

Ceaiuri de relaxare

Ceaiurile reprezintă una dintre cele mai simple metodă de relaxare. Cele mai cunoscute ceaiuri pe care le poți bea pentru a te relaxa sunt: de mușețel, de mentă, de tei, de valeriană, de lavandă, de sunătoare și de hamei.

 

Exerciții de respirație

Pentru un plus la capitolul relaxare, poți începe să practici exerciții de respirație. Le poți face fie separat, fie în combinație cu una dintre metodele prezentate mai sus, spre exemplu să faci exerciții de respirație înainte sau după ce practici un sport sau meditație.

 

Și dacă tot am vorbit de relaxare, să nu uităm de MamaHub. Locul în care organizăm constant workshop-uri și evenimente într-o atmosferă plăcută și un spațiu primitor. E ca un microunivers pentru mămici în devenire. Te așteptăm cu drag!

 

Sursa fotografiei

Postat în Articole De: PINGUINII

Indiferent de anotimp, hainele, accesoriile și încălțămintea alese corect, pot avea un efect benefic atât asupra ta, cât și a bebelușului. O femeie care poartă în pântece un copil și care își dorește să lucreze pe perioada sarcinii este o femeie puternică. Tocmai de aceea, o mămică puternică are nevoie o ținută care să o reprezinte, atât în perioada sarcinii, cât și în perioada alăptării.

 

O ținută pentru o mămică gravidă trebuie să înglobeze mai multe elemente: comoditate, calitate, funcționalitate și un aspect estetic deosebit. Tocmai de aceea, prin intermediul acestui articol ți-am pregătit o serie de idei pentru ținute de birou și un look fabulos.

 

Classic Look

Cu o pereche de pantaloni în stil țigaretă, o cămașă albă, din bumbac, un sacou cambrat, plus o pereche de balerini sau ghete, în funcție de anotimp, și cu un șirag de perle vei deveni o classy mama, plină de stil. Acest outfit este unul elegant, cu care nu vei da greși în nicio situație.

 

Casual Look

Pentru această ținută, pantofii Oxford reprezintă elementul de bază. Poți opta pentru o pereche de pantaloni negri, dintr-un material elastic și o cămașă dintr-un material care să-i permită pielii să respire.

 

Lady Look

Rochia este piesa definitorie a acestui outfit. Pentru o ținută de birou este recomandată cea a cărei dimensiune ajunge până la genunchi. Aceasta poate fi în cloș, creață sau dreaptă. Îi poți adăuga un sacou sau palton și o poți accesoriza cu o pereche de cercei de tip perlă.

 

Așa cum povesteam și la începutul articolului, poți avea un look minunat chiar și dacă alăptezi. Venim în sprijinul tău cu rochia pentru sarcină și alăptare, model Skater. Aceasta este un model de rochie extrem de versatil, iar în funcție de accesorizare, poate fi purtată atât ziua, la birou, cât și seara, pentru un eveniment special. În plus, modelul pune în evidență silueta de gravidă și este ideală pe toată perioada sarcinii și în alăptare.

 

Punem dispoziție numeroase modele vestimentare versatile, din materiale naturale, care pun accent pe feminitate. Rochia Skater, cât și alte modele pot fi găsite atât online, cât și în concept store-ul nostru, din București.

 

Pinguinii Concept Store este casa care găzduiește colecțiile noastre de haine și accesorii, dar și destinația pentru relaxarea, sprijinul, inspirația, rafinamentul, educația de care noi, mamele, avem nevoie și pe care ni le dorim.

 

Sursa fotografiei

Postat în Articole De: PINGUINII

Ținerea unui jurnalul de sarcină reprezintă echilibrul perfect dintre util și plăcut, asta deoarece îți va fi de mare folos pe parcursul celor 9 luni, dar și pentru că în timp se va transforma într-o amintire superbă, atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău. Să vedem în continuare ce subiecte poți aborda în acest jurnal și, cel mai important, cum anume te poate ajuta tot ce notezi.

 

Alimentația

Notează ce mănânci, când mănânci și în ce cantități. Încearcă să renunți la dietele pentru slăbit și să începi o dietă pentru mămici în devenire, care are un aport caloric mult mai consistent și care este mai permisivă.

 

Mișcarea

Notează momentele în care faci mișcare și exercițiile ori tipul de sport pe care îl practici. Pentru a nu fi niciun fel de pericol, recomandarea noastră este să practici doar exerciții speciale destinate gravidelor și să nu depui un efort foarte mare. Spre exemplu, dacă înainte de sarcină obișnuiai să alergi 3 kilometri în fiecare seară, ei bine, acum poți opta pentru o plimbare de 30 de minute prin parc.

 

Ce simți

Sarcina vine la pachet cu un întreg spectru de emoții. Nu sunt noi, le știi, le-ai mai simțit și înainte, dar de data aceasta probabil sunt mai intense ori apar la o cadență de timp mai mică. E bine să le pui pe hârtie pentru că reprezintă una dintre cele mai bune metode prin care te poți descărca.

 

Somnul

Somnul este unul dintre cele mai importante aspecte în perioada sarcinii. Notează intervalul de timp în care dormi și asigură-te că dormi cel puțin 7 ore în fiecare noapte. În zilele în care te simți obosită, nu ezita să dormi chiar și câteva ore la prânz.

 

Hainele și accesoriile

Notează hainele și accesoriile de care ai nevoie în această perioadă. Fiecare dintre le joacă un rol foarte important în aceste luni pentru că vor face ca totul să fie și mai ușor pentru tine.

 

E bine de știut că un jurnal, fiind atât de personal, nu ar trebui să îți impună niciun fel de limite despre ce poți scrie în el. Până la urma, e doar al tău, și nu există o rețetă prin care să fie „ca la carte”. Rețeta o faci chiar tu. Așa că scrie tot ce e important pentru tine în aceste 9 luni. Poți chiar să desenezi, să lipește poze, să-l decupezi, să-l faci așa cum îți place. Practic, să-l faci al tău.

 

Așadar, de ce este acest lucru atât de important? Răspunsul e simplu, pentru că e perioadă din viață în care ne schimbăm foarte mult, e un proces de transformare, iar ținerea unui jurnal reprezintă un proces de autoanaliză a trăirilor, a ce simțit, a cum ni se modifică rutina. Iar cu cât o să dedici mai mult timp acestei autoanalize, cu atât vei fi mai conștientă de schimbări, vei avea un mai mare control asupra lor și, bineînțeles, vei fi mai liniștită și împlinită. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru!

 

Sursa fotografiei

Postat în Articole De: PINGUINII

Dacă înainte ne răsfățam mult mai des consumând dulciuri, atunci când devenim mămici, lucrurile se schimbă destul de mult. Este necesar să avem grijă de alimentația micuțului nostru și să găsim alternative pentru a evita zahărul rafinat, în special la vârste foarte fragede.

 

Deși au aceeași structură moleculară, fructoza și glucoza nu sunt metabolizate în același mod. Dacă fructoza este procesată de către ficat fără a determina apariția insulinei, glucoza ajunsă în stomac are nevoie de secreția de insulină pentru a fi corect metabolizată. Este mult mai indicat zahărul din conținutul fructelor, care nu crește în mod neprevăzut glicemia și vine la pachet cu o serie de vitamine și antioxidanți, benefici organismului nostru. Prepararea în casă a dulciurilor, îți asigură un control asupra acestora, fiindcă vei ști exact care sunt ingredientele și cantitatea folosite. De asemenea, este important de știut că mierea de albine poate fi consumată de către copil de abia după vârsta de 1 an, în cantități foarte mici. Pentru o mână de ajutor, astăzi venim cu 3 tipuri de rețete fără zahăr, ideale pentru copilul tău.

 

 1. 1.      Bomboane cu cocos și ciocolată, fără gluten și zahăr – pentru vârste de peste 1 an

 

Ingrediente

 • ½ ceașcă de cocos neîndulcit
 • 4 linguri de ulei de cocos
 • 2 linguri de pudră de cacao neîndulcită
 • 1 păstaie vanilie
 • 2 linguri de sirop arțar

 

Mod de preparare:

Pasul 1 Pune toate ingredientele într-un bol, exceptând topping-ul de cocos. Folosește o furculiță pentru a a pisa toate ingredientele.

Pasul 2 Formează-le în bile de câte 8, fiecare dintre ele având o greutate de aproximativ 20 de grame. Dacă această compoziție devine prea moale pentru a lucra cu ea, atunci o poți depozita la frigider pentru 5 minute, după care continui să lucrezi.

Pasul 3 Pune toate bomboanele de ciocolate pe o tavă cu foaie de copt.

Pasul 4 Presară nuca de cocos neîndulcită peste fiecare bomboană.

Pasul 5 Pune-le la frigider pentru 15 minute, iar pentru a fi servite este ideal să fie scoase cu 5 minute înainte, de la frigider.

 

Sursă: Healthy Recipe

 

 1. 2.      Prăjitură vegană cu banane – pentru vârste de peste 1 an

 

Ingrediente

 • 2 banane mari – foarte coapte
 • ¼ ceașcă de ulei vegetal
 • ½ ceașcă cu apă
 • ½ linguriță extract de vanilie
 • 1 ceașcă de făină
 • 2 linguri de sirop de agave
 • ¾ ceașcă nuci tocate mărunt
 •  o banană pentru decor – opțional

 

Mode de preparare:

Pasul 1 Încălzește cuptorul la temperatura de 350 de grade.

Pasul 2 Așază hârtie de copt pe tavă, unge cu puțin ulei și presară făină pe aceasta.

Pasul 3 Pune cele două banane coapte într-un bol și pisează-le bine până devin ca o pastă.

Pasul 4 Adaugă uleiul, apa, extractul de vanilie, siropul de agave și mixează-le bine.

Pasul 5 Adaugă făină și pudră de copt și mixează-le până când făina va dispărea.

Pasul 6 Adaugă nucile și mixează.

Pasul 7 Se toarnă aluatul în tava preparată.

Pasul 8 Dacă vrei să folosești cealaltă banană pe deasupra, poți tăia în lungime 4-5 felii și așază-le deasupra.

Pasul 9 Coace timp de 1 oră și 15 minute.

 

Sursă: Vegan cakes recipes

 

 1. Budincă de dovleac și semințe de chia – pentru vârste de peste 1-2 ani

 

Dovleacul este vedeta acestui anotimp datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului: protejează vederea, luptă împotriva bolilor de inimă și ajută imunitatea.

 

Ingrediente

 • 1-2 curmale confiate – poți adăuga și 2-3, dacă vrei ca budinca să fie mai dulce
 • ½ piure de dovleac
 • ¾ ceașcă de lapte – soia/migdale/cocos
 • ½ lingură de scorțișoară
 • 1 vârf de linguriță de ghimbir măcinat
 • 1 vârf de linguriță de cuișoare măcinate
 • 3 linguri semințe de chia
 • alte toppinguri de fructe precum: kiwi, afine, cocos

 

 

 

Mod de preparare:

Pasul 1 Într-un blender de mare viteză pune curmalele, piureul de dovleac, laptele vegetal, scorțișoara, praful de cuișoare și ghimbir până se formează o pastă fină.

Pasul 2. Într-un bol de dimensiune medie, adaugă compoziția peste semințele de chia (acestea să fie spălate foarte bine înainte, așa cum sunt scrie instrucțiunile).

Pasul 3 Amestecă bine și continuă să amesteci în fiecare minut timp de 15 minute.

Pasul 4 Acoperă și pune-l la frigider pentru o oră sau chiar peste noapte.

Pasul 5 Înainte de a fi servit, amesteca din nou budinca și apoi adaugă topping-ul preferat.

 

Sursă: Raw Vegan Recipes

 

Notă: Adresează-te medicului pediatru pentru fiecare înlocuitor de zahăr pentru a te asigura că este benefic micuțului tău.

 

Păstrează fiecare rețetă de gătit sau creează noi idei pentru tine și micuțul tău cu agenda Best Mama. Aceasta este realizată dintr-un material eco-friendly și vine la set cu un pix din aceeași hârtie reciclabilă, pe care o găsești atât online, cât și în concept store-ul nostru din București. Pinguinii Concept Store este casa care găzduiește colecțiile noastre de haine și accesorii, dar și destinația pentru relaxarea, sprijinul, inspirația, rafinamentul, educația de care noi, mamele, avem nevoie și pe care ni le dorim.

 

Sursa fotografiei

Postat în Articole De: PINGUINII

Te întrebi poate de ce vorbim acum despre asta, poate e puțin cam devreme să vorbim de cadoul de „un an” al micuțului, când tu încă îți cauți hăinuțe pentru sarcină. Ei bine, nu este devreme, este chiar timpul potrivit pentru că dacă vrei să fie ceva cu adevărat special, va trebui să te pregătești.

 

Asta deoarece se zice că, atunci când vine vorba de un cadou, este cu atât mai reușit cu cât se investește mai mult timp în crearea lui. Pornind de la acest lucru, am hotărât ca în articolul de astăzi, să îți prezentăm trei idei de cadouri pentru momentul în care micuțul tău va împlini un anișor – idei care, dacă îți plac și dacă investești în ele suficient timp, vei crea cele mai frumoase amintiri.

 

Un jurnal

E foarte interesant ce se întâmplă cu perspectiva noastră în momentul în care devenim părinți. Se schimbă foarte multe lucruri, și se schimbă în bine, așa că poți profita de această ocazie pentru a ține un jurnal zilnic al primului an împreună cu micuțul tău. Cu siguranță nu va înțelege implicațiile și eforturile acestui cadou atunci când e mic, în schimb cu siguranță lucrurile nu vor sta așa și în viitor. Scrie puțin în fiecare zi.

 

O fotografie în fiecare zi

Fie că deții o cameră digitală, una pe film sau un aparat foto instant, poți face un cadou superb dacă îți fotografiezi micuțul în fiecare zi, timp de un an, iar apoi creezi un album foto cu toate pozele făcute. Încearcă să eviți cât mai mult posibil efectele speciale pentru că, cel mai probabil, va păstra mult timp albumul, iar ceva ce în momentul de față reprezintă un trend, peste 10-20 de ani, nu va mai fi.

 

O capsulă a timpului

Pentru a face o capsulă a timpului nu este nevoie să depui atât de mult efort ca în cazul primelor două idei. Tot ce trebuie să faci este să cumperi un cufăr sau o cutie mai specială, iar apoi să așezi acolo toate lucrurile important care i-au fost alături în primul an: primul biberon, primele haine, primele jucării, prima păturică și tot așa. Ca stil de design, poți merge în două direcții, fie te orientezi către ceva vintage, fie optezi pentru o cutie futuristă.

 

Sperăm că te-am pus pe gânduri și că le vei lua în calcul în momentul în care se va apropia momentul. Până atunci, însă, e timpul să îți faci ție un cadou, așa că te așteptăm pe www.pinguinii.com sau în concept store-ul nostru pentru a găsi cele mai potrivite lucruri pentru tine. Descoperă precolecția de toamna 2018.

Postat în Articole De: PINGUINII

După 12 ani de experienţă în una din cele mai mari corporaţii din industria IT, Cristina a ales să-şi construiască drumul mai departe ca freelance trainer şi coach, fascinată de mintea umană şi preocupată de conştientizarea de sine. Despre ce face ea puteți citi pe www.soulbloom.ro și pe blogul său, https://www.cristinaotel.ro/.

 

Cum împletim rolul de mamă cu viaţa profesională?

 

De-a lungul vieţii noastre ca femei moderne, suntem purtătoarele unor multiple identităţi. Zilnic, trecem prin mai multe roluri: de mamă, de femeie de carieră, de soţie.

De cele mai multe ori, majoritatea femeilor se simt „prinse” în una din aceste identităţi. Nu par niciodată a găsi calea de a le îmbina pe cele de mamă şi de femeie de carieră, în special. Şi, în general, găsesc o singură soluţie. De a se dedica întru totul doar uneia dintre ele.

Menţinerea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este una dintre problemele cel mai des întâlnite în viaţa femeii moderne şi determină acea stare de bine pe care o experimentează o persoană.

 

Numai aflând despre tine poţi reuşi să depăşeşti greutăţile, poţi să creşti și să devii mamă şi omul profesionist pe care ţi-l doreşti.

 

Subiecte despre care vom vorbi:

 

 • Cum ni se schimbă valorile şi ce ne împlineşte după ce devenim mame?
 • Provocările mamei care lucrează.
 • Convingeri limitative şi ataşamentul nostru faţă de frici.
 • Flexibilitate în loc de echilibru ca variantă de împletire a rolului de mamă cu cel profesional.

 

Data: SÂMBĂTĂ, 10 NOV 2018
Durata: 3 ore (10.00-13.00)
Locația: PINGUINII CONCEPT STORE
Preț: 
• 120 RON/participant (pentru plata până pe 1 noiembrie)
• 150 RON/participant (pentru plata după 1 noiembrie)

Locul e garantat doar după plata intergrală prin virament bancar.

Locurile sunt limitate.

Înscrieți-vă aici:

 

 

Locul de desfășurare: PINGUINII CONCEPT STORE

STR. ANDREI POPOVICI NR 5B, DEMISOL (zona Dorobanți/Parcul Floreasca/Radu Beller).

IMPORTANT! Numărul străzii este decalat, fizic se află între 7-11.

Pe WAZE și GOOGLE MAPS – căutare după Andrei Popovici nr 10.

Telefon de contact 0738 767 191.

 

Mai multe detalii despre locație, detalii, înscrieri pe mail la adresa mamahub@pinguinii.com.

 

Copiii nu pot participa la eveniment.

Postat în Articole De: PINGUINII

Din ce în ce mai des, subiectul dietei vegane la copii este tot mai discutat. Este bine să-ți hrănești copilul numai cu produse vegane, la o vârstă fragedă? Cât de periculoasă este carnea? Pot fi luate din legume și fructe toate vitaminele și proteinele de care un copil are nevoie? Copiii cu o dietă vegană sunt mai anemici? Toate aceste întrebări sunt subiectele de discuție ale multora dintre părinți. În articolul de astăzi, o să vorbim despre câteva avantaje și dezavantaje ale dietei vegane la cei mici.

 

Dieta vegană este sănătoasă în cazul copiilor?

Carnea este un aliment important în hrana copilului. Este un produs alimentar ce conține fier, proteine, iar dacă dorești să adopți o dietă vegană pentru copilul tău este important să alegi produse care conțin surse de proteină și fier în aceleași proporții.

 

Fierul din carne este asimilat mult mai ușor decât în cazul altor alimente. Spre exemplu, înlocuirea cărnii cu cereale integrale și legume, nu înseamnă neapărat că îi sunt oferite copilului produsele de care de care are nevoie. Acestea sunt absorbite mult mai greu de către organism și, astfel, ar trebui consumate cu produse ce conțin vitamina C. Spre exemplu, pentru un bol de cereale integrale este necesar și un pahar de suc de portocale, cu scopul de a absorbi mult mai repede fierul în organism.

 

Ce este indicat în cazul în care nu se consumă carne?

Lipsa cărnii din alimentația copilului este o alegere luată de fiecare părinte în parte. Fiind vorba de o vârstă fragedă, o altă opțiune poate fi adoptarea unei diete vegetariene. Spre deosebire de dieta vegană, unde nu se consumă niciun aliment de origine animală, cea vegetariană conține lactate, ouă și pește. De aici pot fi asimilate numeroase vitamine și reprezintă o sursă importantă de energie, care ajută la dezvoltarea sistemului nervos al copilului. Spre exemplu, galactoza provine din lapte și îi conferă micuțului o doză suficientă de energie, iar acizii grași din omega-3 sunt acizi care nu pot fi furnizați natural, de corpul nostru și reprezintă acizi esențiali pentru sănătatea noastră. O dietă vegană poate produce anumite dezechilibre la nivelul celor mici, cum ar fi anemia.

 

Ce înseamnă o alimentație sănătoasă?

O alimentație sănătoasă înseamnă o alimentație echilibrată. Atât timp cât nu vorbim despre excese, atât carnea, cât și alte alimente de origine animală pot fi consumate fără probleme în alimentația celui mic. Sfatul nostru este optarea pentru alimente de la persoanele care cresc animale în mediul rural. Vorbim de o carne mult mai sănătoasă, fragedă și benefică pentru copil. Legumele la cuptor, la grătar, asezonate cu o bucățică de carne de pui sau curcan tot ce e nevoie pentru prânz sănătos și delicios pentru cel mic.

 

Alimentația părinților este adoptată și de către copii

În timpul creșterii lor, copiii urmează aceeași pași pe care îi fac părinții. Chit că vorbim despre alimentație, comportament sau stil de viață, părinții reprezintă ghidul de nădejde al celor mici. Este important să li se ofere copiilor sursele de vitamine, minerale de care au nevoie, însă este de respectat decizia fiecăruia dintre noi și este necesar să fim conștienți de de libertatea pe care orice părinte o are pentru a alege ce este mai bun pentru copilul său.

 

Indiferent de dieta aleasă pentru cel mic sau chiar pentru tine, e bine să nu uităm niciodată să ne hidratăm suficient. Noi avem grijă de tine și de sănătatea ta, astfel am creat sticla pentru lichide, pe care o poți găsi atât online, cât și în concept store-ul nostru, din București. Pinguinii Concept Store este casa care găzduiește colecțiile noastre de haine și accesorii, dar și destinația pentru relaxarea, sprijinul, inspirația, rafinamentul, educația de care noi, mamele, avem nevoie și pe care ni le dorim.

Postat în Articole De: PINGUINII

Deși uneori pare greu de crezut, educația micuților începe încă din prima lor zi. Iar când vine vorba de educație, orice detaliu, orice aspect, este foarte important. De la tonul pe care îl folosim sau reacțiile feței, până la metode prin care putem accelera procesul de învățare al elementelor de bază. În articolul de astăzi, vom vorbi despre de ce perioada după naștere e cea mai oportună pentru a urma un curs de parenting.

 

Educația micuților începe din prima zi

Așa cum spuneam la începutul acestui articol, educația micuților începe exact din prima lor zi. Asta înseamnă că trebuie să fii pregătită, să ai o bază de cunoștințe și să cunoști metode prin care le poți pune în aplicare.

 

Dispui de resurse

Pentru a urma unul sau mai multe cursuri de parenting vei avea nevoie de motivație. Odată obținută, vei mai avea nevoie de două resurse foarte importante: timp și bani. Deși ambele resurse sunt puternic solicitate de apariția noului membru al familiei, tot va fi mai ușor să faci acum cursurile de parenting decât atunci când ai un job.

Descoperi o comunitate

Unul dintre cele mai importante aspecte la cursurilor de parenting este că, pe lângă faptul că afli noțiuni tehnice despre educație și despre cum le poți pune în aplicare cu micuțului tău, este că descoperi o comunitate de părinți, de cele mai multe ori foarte deschisă în ai ajuta pe cei aflați la început de drum.

 

E singura metodă prin care poți învăța aceste lucruri

După cum bine știi, nu există școli pentru așa ceva, nici măcar materii. Cea mai mare parte dintre oameni au învățat din propriile experiențe și din sfaturile pe care le-au primit pe parcursul acestei călătorii. Tu, în schimb, ai o alternativă mult mai bine, să înveți din experiențele lor și din studii aprofundate care s-au făcut asupra acestui aspect. În plus, înveți într-un cadru organizat și structurat, ceea ce facilitează întreg procesul.

 

Până la cursuri de parenting, dacă vrei să faci parte dintr-o comunitate, te invităm la MamaHub. MamaHub este comunitatea de mame care doresc să socializeze cu sens și suflet, atât în mediul online, cât și în întâlniri față în față, iar discuțiile au loc pe teme diverse și de interes. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru.

Postat în Articole De: PINGUINII
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-10 din 37 Rezultate